Kezelések, Szûrések

Anyajegy
Aranyér, végbél
Benõtt köröm
Bõrsebészet
Esperal beültetés
Hegesedett bõrfelületek
Lábszárfekély
Psoriasis
Szemölcsök
Visszér

Elõjegyzés, információ:
+36-1-489-3168

Benõtt köröm gyógyítása

A túl széles, aláhajló körömszél amint az évek során egyre keményebb, mészdúsabb lesz, a köröm a környezõ lágyrészeket felsebzi, a fertõzõdés nyomán idült gyulladás, gennyedés "vadhús" képzõdés alakul ki. A benõtt köröm gyakori kiújulása évekig okozhat kellemetlenséget, fájdalmat.

   

Lézer sebészeti eljárásommal a köröm végleges megkeményítését érjük el, ily módon kiújulás nem következik be, a gyógyulás végleges.

A "hagyományos" körömlevételen alapuló megoldások kiújulási aránya 80-90%-os, válassza korszerû lézeres sebészetünket, ahol nemcsak a gyógyulás biztos, hanem az eljárás is kényelmesebb.

A véglegesen megkeskenyített, átszabott köröm nem okoz több gondot viselõjének.

 

Tájékoztató a benõtt köröm laser kezelésérõl.

A kezelési eljárásom lényege: a körömágy (mátrix) CO2 LASER vaporizálása (elporlasztása) után a köröm alakját véglegesen megváltoztatom, a benövést okozó túl széles és aláhajló körömszél és sarok többé nem nõ ki, a köröm keskenyebb lesz. A köröm teljes regenerációját követõen (kb.150 nap) újabb benövés, kiújulás nem jön létre. Artériás keringészavar ellenjavallja a kezelést. Ennek kiszûrésére 50 év felett vagy terhelõ kórelõzmény esetén artériás doppler vizsgálat elvégzése követelmény. Másutt készült vizsgálati lelet is megfelel.

A kezelés menete:

1 NAP: Helyi érzéstelenítéssel körömágy vaporizáció CO2 Laserrel.

1-10 NAP: szükség szerinti kötésváltás grassolind sebfedéssel. A kezelést követõ héten enyhén fokozott fájdalom, váladékozás, bõrpír természetes. Az elsõ héten kisfokú fizikai teljesítõképesség csökkenéssel kell számolni.

3-7. NAP: Gyulladásos helyi reactio vagy fertõzöttség esetén szükség szerint SOFT LASER besugárzás helyileg.

7-14 NAP: Kötözés saját hatáskörben GRASSOLIND sebfedéssel. Szükség szerint csökkenthetõ a fedõkötés vastagsága a kevesbedõ váladék függvényében. Zuhanyzáskor víz érheti, közfürdõ, szabad víz a nyitott seb fennállásáig nem tanácsos.

150-200 NAP alatt befejezõdõ körömregeneratio kiújulás mentes, más alakú köröm kialakulásához vezet. Sebváladék megszûnésével a fedõkötés elhagyható, ez néhány héttel a vaporisatio után következik be. Mindvégig tanácsos a körmöt rövidre vágni. Az új köröm regenerációját 1-2 alkalommal szoktam és kérem ellenõrizni.

Lehetséges mellékhatás:

  • helyi gyulladásos reakcio
  • köröm tömeg vesztés kozmetikai hátránnyal.

Utókezelésre, Doppler keringésvizsgálatra csak rizikófaktorok /cukorbetegség, érszûkület/ fennállása esetén van szükség.

 

Benõtt köröm- végleges megoldás, kiváló esztétikai eredmény

kezelésére kidolgozott LASER sebészeti eljárásomat 1991-ben nemzetközi kongresszuson és 1990-ben Magyar Sebész Társaság Nagyülésén hoztam nyilvánosságra. / irodalomjegyzék 22 és 23./ Az eljárás lényege, hogy a köröm alakját véglegesen megváltoztatjuk, alakját átszabjuk. A túl széles, aláhajló széli részét a körömnek véglegesen megkeskenyítjük. A kezelés nyomán regenerálódó uj köröm véglegesen keskenyebb lesz, ily módon nem következik be kiújulás. A hagyományos, jórészt csak körömlevételbõl álló megoldások esetén 90 %-os gyakorisággal fordul elõ kiújulás. Több mint tíz éve alkalmazott eljárásomat több mint kétezer esetben alkalmazva két alkalommal fordult elõ kiújulás, két alkalommal kellet visszamaradt benõtt sarok miatt a mûtétet megismételni. Két esetben fordult elõ nem kívánatos mértékû köröm tömeg vesztés, ami sajnos, maradandó esztétikai károsodást okozott a kezeltnek. Eljárásom röviden vázolt eredményei azt ajánlásra méltónak ítélik.

 

Esperal, Anyajegy, Bõrsebészet

made by step2design 2008